Mis on LinkedIn ja kuidas sellel platvormil tööd leida

Loodud 8 märts, 2024
LinkedIn töökohad

LinkedIn on võimas professionaalne võrguplatvorm, mis on muutnud inimeste töö leidmise ja potentsiaalsete tööandjatega suhtlemise viisi. Olenemata sellest, kas otsite aktiivselt uut tööd või soovite lihtsalt oma professionaalset võrgustikku laiendada, pakub LinkedIn palju võimalusi ja ressursse, mis aitavad teil oma karjäärieesmärke saavutada. Selles artiklis juhendan teid LinkedIni kasutamise protsessis, et leida töökohti ja suurendada oma eduvõimalusi.

LinkedIni kasutamise eeliste mõistmine tööotsingul

LinkedIni tööotsingutel kasutamise üks peamisi eeliseid on võimalus näidata oma oskusi ja kogemusi laiale publikule. Erinevalt traditsioonilisest CV-st võib teie LinkedIni profiil sisaldada multimeediaelemente, nagu videod, esitlused ja portfooliod, mis võimaldab teil näidata oma võimeid dünaamilisemal ja kaasahaaravamal viisil. Lisaks pakub LinkedIn värbajatele ja värbamisjuhtidele platvormi kandidaatide otsimiseks, mis tähendab, et isegi kui te aktiivselt tööd ei otsi, võivad potentsiaalsed tööandjad teid ikkagi avastada.

LinkedIni eeliseks on ka võimalus suhelda oma ala professionaalidega. Kontaktide võrgustikku luues saate väärtuslikku teavet valdkonna suundumuste, vabade töökohtade ja karjäärivõimaluste kohta. LinkedIn pakub ka erinevaid gruppe ja kogukondi, kus saate kaasa lüüa ja mõttekaaslastega teadmisi jagada.

Kuidas luua tõhusat LinkedIn profiili

Tõhusa LinkedIni profiili loomine on tööandjate tähelepanu äratamiseks ja teie töökoha leidmise võimaluste suurendamiseks ülioluline. Siin on mõned näpunäited, mis aitavad teil oma profiili optimeerida.

  1. Valige professionaalne profiilipilt: kasutage kvaliteetset fotot, mis esitleb teid positiivses ja professionaalses valguses. Vältige juhuslike või sobimatute piltide kasutamist, mis võivad teie professionaalset brändi halvasti kajastada.
  2. Looge köitev pealkiri: teie pealkiri kuvatakse otse teie nime all ja on üks esimesi asju, mida inimesed teie profiili külastades näevad. Kasutage seda ruumi oma teadmiste tutvustamiseks ja värbajate tähelepanu köitmiseks.
  3. Kirjutage lühike ja kaasahaarav kokkuvõte: teie kokkuvõte peaks andma lühikese ülevaate teie erialasest taustast, tuues esile teie peamised oskused ja saavutused. Kasutage selget ja kokkuvõtlikku keelt, et lugejatel oleks teie väärtuspakkumisest lihtne aru saada.
  4. Loetlege oma kogemused ja haridus: lisage oma töökogemus, tuues esile oma rollid, kohustused ja saavutused. Ärge unustage lisada ka oma hariduslugu.
  5. Lisage asjakohased oskused: LinkedIn võimaldab teil loetleda oma oskused, seega lisage kindlasti need, mis on teie soovitud töö jaoks asjakohased. See aitab värbajatel teid konkreetsete oskustega kandidaatide otsimisel leida.
  6. Soovituste taotlemine: paluge kolleegidel, juhendajatel või klientidel teile soovitusi kirjutada. Need iseloomustused võivad lisada teie profiilile usaldusväärsust ja anda ülevaate teie tööeetikast ja võimetest.

Järgides neid samme, saate luua mõjuva LinkedIn profiili, mis aitab teil teistest eristuda ja köita potentsiaalsete tööandjate tähelepanu.

LinkedIni profiili optimeerimine tööotsingute jaoks


Kui olete LinkedIni profiili loonud, on oluline see tööotsingute jaoks optimeerida. Siin on mõned strateegiad, mis muudavad teie profiili värbajatele nähtavamaks.

  • Kasutage asjakohaseid märksõnu: mõelge märksõnadele, mida värbajad võivad kandidaatide otsimisel kasutada, ja lisage need oma profiili. See suurendab teie võimalusi otsingutulemustes ilmuda.
  • Kohandage oma URL-i: LinkedIn võimaldab teil kohandada oma profiili URL-i, seega kasutage seda funktsiooni ära. Valige URL, mis sisaldab teie nime või selle variatsiooni, et teistel oleks teid lihtsam leida.
  • Täitke kõik oma profiili jaotised: täitke kõik oma profiili jaotised, sh haridus, sertifikaadid, vabatahtlik kogemus ja muu asjakohane teave. Mida täielikum on teie profiil, seda tõenäolisemalt ilmute otsingutulemustes.
  • LinkedIni sisuga suhtlemine: LinkedIn premeerib kasutajaid, kes platvormiga aktiivselt suhtlevad, reklaamides nende profiile ja sisu. Meeldib, kommenteerige ja jagage asjakohaseid postitusi, et suurendada oma nähtavust ja meelitada värbajate tähelepanu.

Optimeerides oma LinkedIni profiili tööotsingu jaoks, suurendate oma võimalusi potentsiaalsete tööandjate poolt avastamiseks ja oma unistuste töökoha leidmiseks.

LinkedIni tööotsingu funktsioonide kasutamine

LinkedIn pakub mitmesuguseid tööotsingu funktsioone, mis aitavad teil leida ideaalse võimaluse. Siin on mõned näpunäited nende funktsioonide maksimaalseks kasutamiseks.

  • Kasutage täpsemaid otsingufiltreid: LinkedInis töökohtade otsimisel kasutage tulemuste kitsendamiseks täpsemaid otsingufiltreid.
  • Saate filtreerida asukoha, valdkonna, kogemuste taseme ja muu järgi, et leida töökohti, mis vastavad teie eelistustele.
  • Tööhoiatuste seadistamine: LinkedIn võimaldab teil otsingukriteeriumide põhjal seadistada tööhoiatusi. See tähendab, et saate teateid, kui teie eelistustele vastavad uued töökohad postitatakse, tagades, et te ei jäta kunagi võimalust kasutamata.
  • Salvestage töökuulutused: kui leiate teid huvitava töökuulutuse, salvestage see hilisemaks kasutamiseks. See võimaldab teil hõlpsasti sellele tagasi pöörduda, kui olete valmis kandideerima.
  • Taotlege otse LinkedIni kaudu: Paljud tööandjad lubavad teil kandideerida töökohtadele otse LinkedIni kaudu. Kasutage seda funktsiooni, et lihtsustada taotlemisprotsessi ja suurendada oma võimalusi, et teid märgatakse.

Neid tööotsingu funktsioone kasutades saate tõhusalt navigeerida paljudes LinkedInis töökuulutustes ja leida need, mis on teie karjääripüüdluste jaoks kõige asjakohasemad.

Võrgustiku loomine LinkedInis töövõimaluste leidmiseks

Võrgustiku loomine on LinkedInis töövõimaluste leidmisel ülioluline. Siin on mõned strateegiad, mis aitavad teil luua tugeva professionaalse võrgustiku:

  • Ühendage kolleegide ja klassikaaslastega: alustage ühendust oma praeguste ja endiste kolleegide, klassikaaslaste ja õppejõududega. Need ühendused võivad anda väärtuslikku teavet vabade töökohtade kohta ja tutvustada teile uusi võimalusi.
  • Liituge tööstusega seotud rühmadega: LinkedIn pakub laia valikut professionaalseid gruppe, kus saate suhelda inimestega, kes jagavad teie huve ja teadmisi. Liituge asjakohaste rühmadega ja osalege aktiivselt aruteludes, et laiendada oma võrgustikku ja olla kursis valdkonna suundumustega.
  • Suhtlege oma sidemetega: suhelge regulaarselt oma kontaktidega, neile meeldides märkides, kommenteerides ja jagades nende postitusi. See aitab teil luua ja säilitada tugevaid suhteid, suurendades tõenäosust, et teiega jagatakse töövõimalusi.
  • Virtuaalsetel üritustel ja veebiseminaridel osalemine: LinkedIn korraldab sageli erinevatel teemadel virtuaalseid üritusi ja veebiseminare. Osalege nendel üritustel, et laiendada oma teadmisi, suhelda valdkonna spetsialistidega ja avastada potentsiaalselt uusi töövõimalusi.

Võrgustiku loomine LinkedInis ei tähenda ainult teenete küsimist; see on tähenduslike suhete ja vastastikku kasulike sidemete loomine. Investeerides aega ja vaeva võrgustike loomisesse, saate avada uksed uutele töövõimalustele, mida mujal ei pruugita reklaamida.

LinkedIni töökohad 2

LinkedIn Premiumi kasutamine tööotsinguks

LinkedIn pakub lisatasu tellimust nimega LinkedIn Premium, mis pakub tööotsijatele lisafunktsioone ja eeliseid. LinkedIn Premium saab teie tööotsingut täiustada järgmiselt.

InMail: LinkedIn Premiumiga saate juurdepääsu InMailile, mis võimaldab teil teistele LinkedIni liikmetele otse sõnumeid saata, isegi kui te pole ühendatud. See võib olla eriti kasulik värbajate ja värbamisjuhtide poole pöördumisel.

Tööotsijate ülevaade: LinkedIn Premium annab ülevaate sellest, kes veel on tööle kandideerinud, andes teile parema ülevaate oma konkurentsist. See teave aitab teil oma taotlust kohandada ja teiste kandidaatide seast silma paista.

Täiustatud otsingufiltrid: LinkedIn Premium pakub täpsemaid otsingufiltreid, mis võimaldavad teil tööotsingut veelgi täpsustada. See võib säästa teie aega, pakkudes teile sihipärasemaid töövõimalusi.

Esiletõstetud taotleja: LinkedIn Premiumi liikmetel on võimalus esitada end töökuulutustes esiletõstetud taotlejana. See võib suurendada teie nähtavust ja muuta teid potentsiaalsete tööandjate jaoks atraktiivsemaks.

Kuigi LinkedIn Premium on tasuline, võib see olla kasulik investeering, kui otsite aktiivselt tööd ja soovite kasutada selle pakutavaid lisafunktsioone ja eeliseid.

Oma oskuste ja kogemuste tutvustamine LinkedInis

Teie LinkedIn profiil on suurepärane platvorm oma oskuste ja kogemuste tutvustamiseks. Siin on mõned strateegiad oma kvalifikatsioonide tõhusaks esiletõstmiseks:

  • Kasutage oskuste jaotist: LinkedIn võimaldab teil loetleda oma oskused, seega lisage kindlasti need, mis on teie soovitud töö jaoks asjakohased. Olge oma oskuste valimisel strateegiline ja keskenduge nendele, mis on teie valdkonnas kõige nõutumad.
  • Kaasake multimeediumielemendid: kasutage LinkedIni multimeediumivõimalusi, lisades oma töödest videoid, esitlusi või näidiseid. See annab tööandjatele põhjalikuma ülevaate teie võimalustest ja võimaldab teil teistest kandidaatidest eristuda.
  • Jagage oma saavutusi: kasutage oma profiili kogemuste jaotist, et tõsta esile oma peamised saavutused ja panus igas rollis.
  • Kvantifitseerige oma saavutusi igal võimalusel, et näidata oma eelmiste ametikohtade mõju.
  • Artiklite ja postituste avaldamine: LinkedIn võimaldab avaldada artikleid ja jagada postitusi erinevatel teemadel. Kasutage seda funktsiooni, et näidata oma teadmisi ja tõestada end oma valdkonnas mõtteliidrina.

Oma oskusi ja kogemusi LinkedInis tõhusalt tutvustades võite tõmmata tööandjate tähelepanu ja positsioneerida end kõrgelt kvalifitseeritud kandidaadina.

LinkedIni rühmade kasutamine tööotsinguks

LinkedIn grupid on kogukonnad, kus sarnaste huvide või sidemetega spetsialistid saavad omavahel suhelda ja teadmisi jagada. LinkedIni gruppe tööotsinguks saate kasutada järgmiselt.

Liituge asjakohaste rühmadega: otsige rühmi, mis vastavad teie valdkonnale, karjäärieesmärkidele või huvidele. Nende rühmadega liitumine võimaldab teil luua ühenduse sarnaselt mõtlevate spetsialistidega ja saada ülevaate töövõimalustest.

Osalege aruteludes: suhelge rühmaliikmetega, osaledes aruteludes, jagades oma teadmisi ja esitades läbimõeldud küsimusi. See aitab teil kujundada end väärtusliku panustajana ja laiendada oma professionaalset võrgustikku.

Kontrollige töötabeleid: paljudel LinkedIni gruppidel on spetsiaalsed töölehed, kuhu liikmed saavad avaldada tööpakkumisi või jagada töövõimalusi. Kontrollige neid tahvleid regulaarselt, et leida asjakohaseid töökuulutusi.

Võtke ühendust grupiliikmetega: kui kohtate grupi liiget, kes töötab teid huvitavas ettevõttes või kelle töö on teie oskustega kooskõlas, võtke julgelt ühendust. Isikupärastage oma sõnum ja selgitage, miks te teie poole pöördute, näidates üles tõelist huvi nende töö või karjääri vastu.

LinkedIni gruppe kasutades saate kokku puutuda professionaalide kogukonnaga, kes saavad pakkuda tuge, nõu ja potentsiaalseid töövõimalusi.

LinkedIn karjääriressursid ja tööriistad

LinkedIn pakub mitmesuguseid karjääriressursse ja tööriistu, mis aitavad teid tööotsingutel. Siin on mõned väärtuslikud ressursid, mida uurida:

  • LinkedIn Learning: LinkedIn Learning pakub laia valikut veebikursuseid ja õpetusi erinevatel teemadel, sealhulgas tööotsingu strateegiad, CV kirjutamine ja intervjuude ettevalmistamine. Kasutage neid ressursse oma oskuste parandamiseks ja oma turustatavuse suurendamiseks.
  • LinkedIn Salary Insights: LinkedIn Salary Insights pakub palgaandmeid ja teadmisi erinevate ametite ja tööstusharude kohta. Kasutage seda tööriista palgavahemike uurimiseks ja tööpakkumiste tõhusamaks läbirääkimiseks.
  • LinkedIn Events: LinkedIn Events võimaldab teil avastada ja osaleda virtuaalsetel või isiklikel sündmustel, mis on seotud teie valdkonna või karjääri huvidega.
  • Nendel üritustel osalemine võib laiendada teie teadmisi, laiendada teie võrgustikku ja potentsiaalselt tuua kaasa töövõimalusi.
  • LinkedIni ettevõtte lehed: uurige LinkedIni ettevõtte lehti, et saada lisateavet erinevate organisatsioonide, nende ettevõttekultuuri ja vabade töökohtade kohta. Ettevõtte lehtede jälgimine hoiab teid kursis uute töökuulutuste ja ettevõtte uudistega.

Kasutades neid LinkedIni pakutavaid karjääriressursse ja tööriistu, saate oma tööotsingul konkurentsieelise saavutada ja teha oma karjääri kohta teadlikke otsuseid.

Järeldus


LinkedIn on võimas tööriist tööotsijatele, pakkudes platvormi oma oskuste tutvustamiseks, professionaalidega suhtlemiseks ja uute töövõimaluste avastamiseks. Järgides selles artiklis kirjeldatud strateegiaid, saate luua tõhusa LinkedIni profiili, optimeerida seda tööotsingute jaoks ja kasutada platvormi funktsioone, et suurendada oma võimalusi oma unistuste töö leidmiseks. Ärge unustage jääda aktiivseks, suhelda oma võrgustikuga ja kasutada LinkedIni pakutavaid ressursse ja tööriistu maksimaalselt ära. Edu tööotsimisel!

LinkedIn on professionaalne võrguplatvorm, mis on loodud karjääri arendamiseks ja ärisidemete loomiseks. See võimaldab kasutajatel luua professionaalse profiili, suhelda kolleegide ja eakaaslastega ning pääseda juurde töökohtade nimekirjadele ja valdkonna ülevaatele. LinkedIni kasutamine tööotsinguks tagab juurdepääsu suurele spetsialistide ja värbajate võrgustikule, muutes selle oluliseks vahendiks karjääri edendamisel.

LinkedIni profiili optimeerimiseks töövõimaluste jaoks veenduge, et teie profiil on täielik ja ajakohane asjakohase töökogemuse, oskuste ja professionaalse peapildiga. Lisaks kasutage oma valdkonna või soovitud töökohaga seotud märksõnu ja küsige kolleegidelt soovitusi oma usaldusväärsuse suurendamiseks. Asjakohase sisuga aktiivne tegelemine ja kutserühmadega liitumine võib samuti suurendada teie nähtavust potentsiaalsete tööandjate silmis

Kasutage LinkedIni tööotsingu funktsiooni, et filtreerida tööpakkumisi asukoha, valdkonna, kogemuste taseme ja muu alusel. Jälgige huvipakkuvaid ettevõtteid, et olla kursis nende viimaste vabade töökohtadega, ja tutvuge nende sisuga, et näidata oma huvi. Võrgustiku loomine oma valdkonna professionaalidega, LinkedIni üritustel osalemine ja värbajatega ühenduse võtmine võib samuti oluliselt suurendada teie tööotsinguid platvormil.