TikToki keelustamisel navigeerimine: kuidas ettevõtted saavad TikToki-järgsel ajastul kohaneda ja areneda

Loodud 27 veebruar, 2024
äri kohaneda

Sissejuhatus TikToki keelusse Pidevalt muutuval digimaastikul on ettevõtted pidanud kohanema erinevate häiretega, kuid vähesed on olnud nii olulised kui TikToki keeld. Ma mäletan päeva, mil uudised ilmusid; see saatis lainetust läbi äriringkondade. Turundusmeediaks muutunud sotsiaalmeediaplatvorm TikTok oli võtmeturgudel ootamatult ligipääsmatu. Digiturunduses juurdunud inimesena mõistsin, et see on pöördeline hetk. See ei tähendanud ainult platvormi kaotamist; see seisnes meie strateegiate ümbermõtestamises ruumis, mis pidevalt arenes. Keeld puudutas igas suuruses ettevõtteid. Paljude jaoks oli TikTok muutunud nende turundus- ja reklaamistrateegiate oluliseks osaks. Platvormi ainulaadne algoritm ja selle pakutav tohutu viraalsus tähendasid, et üksainus video võib brändi üleöö tähelepanu keskpunkti sattuda. Kui see tee suleti, pidid ettevõtted arvestama selle mõjuga oma digitaalsele kohalolekule ja tuluvoogudele. Keelu põhjused varieerusid muredest privaatsuse ja riikliku julgeoleku pärast kuni geopoliitiliste pingeteni. Olenemata põhjusest oli tagajärg vahetu ja sügav. Ettevõtetel, kes olid palju investeerinud TikToki-kesksetesse kampaaniatesse, jäid oma strateegiate pöörded rüselema. See oli paljude jaoks äratuskõne, mis rõhutas, kui oluline on mitte panna kõiki mune digitaalselt ühte korvi.

TikToki keelu mõju mõistmine ettevõtetele

TikToki keelu mõju ettevõtetele oli mitmetahuline. Esialgu oli umbusu tunne. Kuidas saaks sadade miljonite aktiivsete kasutajatega platvormi sulgeda? Mõne ettevõtte jaoks, eriti nende jaoks, kes olid oma kaubamärgi identiteedi TikToki ümber ehitanud, tähendas keeld teistel platvormidel nullist alustamist. Ajastus ei saanud olla halvem, sest keeld tuli keset ülemaailmset pandeemiat, mil digitaalne suhtlus oli olulisem kui kunagi varem.

TikToki ainulaadsete kaasamismehhanismidega seotud tuluvood said löögi. Mõjutajate partnerlussuhted, mis keskendusid TikToki isiksustele, kaotasid oma sära, kuna need mõjutajad jäid ootamatult ilma oma peamisest platvormist. Ettevõtted pidid oma turunduseelarveid ümber hindama, jaotades raha ümber teistele platvormidele ja strateegiatele, et võita oma publiku tähelepanu.

Veelgi enam, keeld rõhutas ühele platvormile liialt suure toetumise ebakindlat olemust. Digitaalse turunduse maastik on oma olemuselt ebastabiilne; platvormid tõusevad ja langevad, algoritmid muutuvad ja kasutajate harjumused muutuvad. Ettevõtted, kes olid mitmekesistanud oma kohalolekut sotsiaalmeedias, olid tormiga toimetulemiseks paremad. Nähtavuse ja seotuse säilitamiseks võiksid nad kasutada oma olemasolevaid jälgijaid teistel platvormidel.

TikToki alternatiivid ettevõtetele

Kui TikTok rakenduste poodidest kadus, pidid ettevõtted leidma kiiresti alternatiive. Turundajana pidin oma kliente selle ülemineku käigus juhendama, uurides teisi platvorme, mis pakkusid sarnaseid funktsioone ja vaatajaskonna demograafiat. Näiteks Instagram Reels tõusis tugeva kandidaatina. Selle lühivormingus videovorming oli TikToki kasutajatele tuttav ja Instagrami väljakujunenud kasutajaskond tegi sellest turvalise panuse jätkuvaks sotsiaalmeedia kaasamiseks.

YouTube tõhustas oma mängu ka YouTube Shortsi tutvustamisega, mille eesmärk oli täita TikToki jäetud tühimik. Kuigi YouTube oli juba väljakujunenud platvorm, pakkus Shorts ettevõtetele uut viisi, kuidas luua nutikat ja kaasahaaravat sisu, mis võiks jõuda laia vaatajaskonnani.

Teised platvormid, nagu Snapchat ja Twitter, võtsid kasutusele funktsioonid, et saada kasu lühivormis videote trendist. Ehkki Snapchati Spotlight ja Twitteri laevastikud olid lühiajalised, andsid tunnistust nõudlusest TikToki-laadse sisu järele. Ettevõtted pidid olema paindlikud, katsetama neid uusi platvorme ja funktsioone, et teha kindlaks, kus nende sisu kõige tõhusamalt resoneerib.

Parimad tavad TikToki stiilis videote loomiseks ja jagamiseks teistel platvormidel

Uute platvormidega kohanemine tähendas nüansside õppimist TikToki stiilis videote loomisel, mis mujal hästi toimiksid. Üks parimaid tavasid, mida ma oma klientidele rõhutasin, oli vajadus säilitada TikToki edendatud autentsus ja loovus. Videod peaksid siiski olema võrreldavad, lõbusad ja praeguseid suundumusi puudutavad, isegi kui neid ei jagatud TikTokis.

Teine praktika oli sisu kohandamine iga platvormi tugevate külgedega. Näiteks hindavad Instagrami kasutajad esteetilist kvaliteeti ja temaatilist järjepidevust, nii et kuigi sisu võis olla juhuslik nagu TikToki oma, eeldati sageli kõrgemat lihvimist. Samal ajal võib YouTube'i vaatajaskond otsida veidi pikemat sisu, isegi lühivideovormingus, mis võimaldab rohkem jutuvestmist ja brändisõnumit.

Kolmas parim tava oli jätkata kasutajate loodud sisu võimendamist. TikTok saavutas oma kogukonna osalemise ja sama põhimõtet saab rakendada ka teistel platvormidel. Kasutajate julgustamine looma oma videoid kaubamärgiga hashtagide või väljakutsetega võib toetada kogukonna kaasamist, mis muutis TikToki ettevõtete jaoks nii edukaks.

Teiste sotsiaalmeedia platvormide kasutamine oma TikToki vaatajaskonnani jõudmiseks

TikToki keeld tähendas, et ettevõtted pidid tuvastama, kuhu nende vaatajaskond on rännanud, ja looma nendel platvormidel kohaloleku. Üks lähenemisviis oli andmeanalüütika kasutamine, et jälgida, kus endised TikToki kasutajad oma aega veetsid. Instagram ja Facebook koos oma tugevate reklaamiplatvormidega andsid väärtuslikku teavet vaatajaskonna käitumise ja eelistuste kohta.

Lisaks andmete jälgimisele soovitasin ettevõtetel nendel platvormidel oma publikuga aktiivselt suhelda. See ei tähendanud mitte ainult sisu postitamist, vaid ka vestlustes osalemist, kommentaaridele vastamist ja isegi trendidega liitumist või nende algatamist. Oluline oli luua kogukonnatunne, mis võiks konkureerida sellega, mida nad olid TikTokil üles ehitanud.

Lisaks ei tohiks ettevõtted unustada ristreklaami jõudu. Oma erinevaid sotsiaalmeediaprofiile sidudes ja erinevatel platvormidel sisu jagades saaksid nad suunata oma TikToki vaatajaskonna oma uutesse digitaalsetesse kodudesse. See strateegia aitas säilitada kaubamärgi nähtavust ja tagas, et jälgijad jätkasid oma lemmikbrändidega suhtlemist, olenemata platvormist.

Tööriistad ja ressursid TikToki videote allalaadimiseks

Enne keelu täielikku jõustumist püüdsid paljud ettevõtted ja sisuloojad oma TikToki videoid alla laadida ja säilitada. See oli oluline samm nende sisu kaitsmisel ja selle kasutamiseks muudel platvormidel. TikToki video allalaadimistööriistad muutusid sel perioodil hindamatuks, võimaldades kasutajatel salvestada oma videod ilma vesimärgita, mis muutis sisu ümberpaigutamise teistele platvormidele professionaalsemaks.

Neid tööriistu oli lihtne leida lihtsa otsinguga, kuid ülioluline oli kasutada usaldusväärseid ja turvalisi tööriistu. TikToki videote allalaadimisteenuseid pakkuvate veebisaitide ja rakendustega olid sageli kaasas juhised, mis muutsid protsessi lihtsaks. Siiski tuletasin klientidele alati meelde, et nad austaksid sisu taaskasutamisel autoriõiguse ja privaatsusseadusi.

Sisu raamatukogu olemasolu, mis oli valmis redigeerimiseks ja mujal jagamiseks, oli märkimisväärne eelis. See võimaldas ettevõtetel teistele platvormidele ülemineku ajal säilitada järjepidev postituste ajakava, tagades, et nende vaatajaskond jääb TikToki järgselt seotuks ja kursis sellega, kust neid leida.

Tüdrukute Tiktoki ajastu

TikToki alternatiivsetel platvormidel postitamiseks parimate aegade leidmine

Kui TikTokil oli kasutajate kaasamise tippaeg, siis igal alternatiivsel platvormil olid ainulaadsed mustrid. Nendel platvormidel postitamiseks parima aja leidmine oli nähtavuse ja kaasatuse säilitamiseks ülioluline. Platvormide endi pakutavad analüüsitööriistad, nagu Instagram Insights ja YouTube Analytics, aitasid tuvastada, millal kasutajad olid kõige aktiivsemad.

Pöördusin ka kolmandate osapoolte analüüsiteenuste poole, mis pakkusid põhjalikumaid andmeid, mis aitasid postitamisgraafikuid veelgi täpsustada. See oli katse-eksituse protsess, kuna optimaalsed postitamisajad varieerusid sageli sõltuvalt ettevõtte tööstusest, vaatajaskonna demograafiast ja jagatava sisu tüübist.

Järjepidevus oli veel üks võtmetegur. Regulaarse postitamise ajakava kehtestamine aitas jälgijatel teada, millal uut sisu oodata, tekitades ootusärevuse ja rutiini tunde, mis oli kasulik nii vaatajaskonnale kui ka brändile.

Populaarsete TikToki laulude ja suundumuste uurimine teistel platvormidel

TikTok oli tuntud oma muusikapõhise sisu ja populaarsete lauludega kaasnevate viirustrendide poolest. Kuigi platvorm ei olnud enam juurdepääsetav, püsis nende suundumuste kultuuriline mõju. Ettevõtete jaoks oli oluline jätkata selle sisu loomise aspekti kasutamist isegi muudel platvormidel.

Paljud TikToki hittideks saanud laulud olid voogedastusteenustes saadaval ja neid võis seaduslikult kasutada teiste platvormide sisus, eeldusel, et hankiti nõuetekohane litsents. Need meeldejäävad viisid ja nendega seotud tantsuliigutused või väljakutsed võiksid siiski olla osa brändi sisustrateegiast, aidates säilitada sidet TikToki vaatajaskonnaga.

Lisaks oli tärkavate trendide pulsil hoidmine sama oluline kui kunagi varem. Nendes suundumustes osalemine aitas ettevõtetel püsida asjakohasena ja suheldes, mis oli TikToki atraktiivsuse nurgakivi. See oli meeldetuletus, et kuigi platvorm võib muutuda, jäid kaasava sisu põhiprintsiibid muutumatuks.

Otseülekanne alternatiivsetel platvormidel: juhend ettevõtetele

TikToki reaalajas funktsioon oli võimas tööriist reaalajas kaasamiseks ja selle puudumine oli teravalt tunda. Teised platvormid pakkusid aga sarnaseid võimalusi ja ettevõtete jaoks oli oluline neid tõhusalt kasutada. Sellised platvormid nagu Instagram Live ja Facebook Live pakkusid võimalusi publikuga otse ja isiklikult suhelda.

Julgustasin ettevõtteid lähenema neile otsesessioonidele selge plaaniga. Olenemata sellest, kas tegemist oli küsimuste ja vastuste, toote lansseerimise või kulisside taha vaatamisega, aitas struktuur hoida seansi kaasahaarava ja kaubamärgiga seotud. Samuti oli oluline neid otseüritusi eelnevalt reklaamida, tagades hea osavõtu.

Interaktiivsus oli eduka reaalajas seansi võti. Vaatajate osalemise julgustamine kommentaaride ja reaktsioonide kaudu muutis elamuse nauditavamaks nii publikule kui ka saatejuhile. Selline suhtlemise tase aitas taastada kogukonna tunde, mis oli TikToki reaalajas funktsiooni lahutamatu osa.

Järeldus: kohanemine ja õitseng TikToki-järgsel ajastul

TikToki keeld esitas olulisi väljakutseid, kuid pakkus ka ettevõtetele võimalust oma digitaalse turunduse strateegiaid ümber hinnata ja tugevdada. Alternatiivseid platvorme omaks võttes ja uute sisu loomise tavadega kohanedes saaksid ettevõtted säilitada sidet oma publikuga. See oli tunnistus digitaalajastul nõutavast vastupidavusest ja kohanemisvõimest.

TikToki-järgses ajastus navigeerides oli iga ettevõtte jaoks kõige olulisem paindlikkuse ja arenemisvalmidus. Kuna platvormid tulevad ja lähevad, jääb eduka turunduse keskmeks suutlikkus jutustada köitvat lugu ja suhelda publikuga tähendusrikkal viisil.

Digimaastik jätkab kindlasti oma kiiret muutuste tempot, kuid püsides kursis ja vilgas, ei suuda ettevõtted mitte ainult ellu jääda, vaid ka areneda, olenemata asjaoludest. Ja edasi liikudes on põnev mõelda uutele võimalustele ja platvormidele, mis tekivad, olles valmis ettevõtetele uurimiseks ja vallutamiseks.

Ettevõtted saavad kohaneda, mitmekesistades oma kohalolekut sotsiaalmeedias, keskendudes alternatiivsetele platvormidele, nagu Instagram Reels või YouTube Shorts, investeerides mõjuturundusse ja uurides esilekerkivaid sotsiaalmeedia suundumusi.

Kuigi TikToki keeld võib tekitada esialgseid väljakutseid, saavad ettevõtted selle mõju leevendada, jaotades ressursse teistele platvormidele, viimistledes oma sisustrateegiat ja olles paindlikud, et kohaneda muutuvate sotsiaalmeedia maastikega.

Ettevõtted saavad areneda, edendades oma sisu loovust ja autentsust, suheldes oma publikuga erinevatel platvormidel, võimendades kasutajate loodud sisu, tehes koostööd erinevate platvormide mõjutajatega ning hoides end kursis valdkonna trendide ja tarbijakäitumise muutustega.