Kellele kuulub Reddit?

Loodud 11 märts, 2024
Redditi kaasasutaja Alexis Ohanian

Reddit on populaarne sotsiaalmeediaplatvorm, millest on saanud internetikultuuri lahutamatu osa. See on veebisait, kus kasutajad saavad jagada ja arutada sisu erinevatel teemadel, alates uudistest ja meelelahutusest kuni hobide ja nišihuvideni. Miljonite kasutajate ja lugematute kogukondadega on Reddit kasvanud võimsaks platvormiks, mis mõjutab veebiarutelusid ja -trende.

Redditi päritolu

Redditi asutasid 2005. aastal Virginia ülikooli kaks kolledži toakaaslast Steve Huffman ja Alexis Ohanian. Nad soovisid luua platvormi, kus inimesed saaksid avatud arutelusid pidada ja huvitavat sisu jagada. Redditi esialgne idee oli lubada kasutajatel esitada linke, mille üle kogukond nende nähtavuse määramiseks hääletab.

Redditi varajane omandiõigus

Algusaegadel olid Redditi ainuomanikud Steve Huffman ja Alexis Ohanian. Nad töötasid väsimatult platvormi ehitamise ja kasutajate meelitamise nimel. Kasutajaskonna kasvades kasvas ka vajadus rahalise toetuse järele, et veebileht toimiks sujuvalt. See tõi kaasa välisinvestorite kaasamise, kes nägid Redditis potentsiaali.

Conde Nasti omandamine

2006. aastal, vaid aasta pärast asutamist, ostis Redditi oma kirjastamisettevõtete poolest tuntud meediaettevõte Conde Nast. See omandamine andis Redditile rahalise toetuse, mida ta vajas oma infrastruktuuri laiendamiseks ja täiustamiseks. Vaatamata sellele, et Reddit kuulus Conde Nastile, jätkas ta tegutsemist iseseisvalt ja säilitas oma ainulaadse kogukonna juhitud olemuse.

Spin-off ja Reddit Inc. loomine.

2011. aastal tegi Reddit olulise muutuse, kui see eraldati Conde Nastist ja sellest sai oma üksus, mida tuntakse Reddit Inc.-na. See samm võimaldas Redditil rohkem autonoomiat ja kontrolli oma tegevuse üle. See tähistas ka platvormi jaoks pöördepunkti, kuna see hakkas katsetama uusi funktsioone ja laiendama oma kasutajabaasi.

Märkimisväärsed investorid ja sidusrühmad

Reddit on oma ajaloo jooksul meelitanud investeeringuid erinevatelt eraisikutelt ja ettevõtetelt. Mõned märkimisväärsed investorid on PayPali kaasasutaja Peter Thiel ja silmapaistev riskikapitalist Marc Andreessen. Need investeeringud pole mitte ainult pakkunud rahalist tuge, vaid on aidanud ka kinnitada Redditi potentsiaali väärtusliku platvormina.

Redditi rakendus

Redditi taga olevad võtmeisikud

Kuigi Redditi arendamise ja kasvuga on kaasatud palju inimesi, paistavad silma mõned võtmeisikud. Steve Huffman, üks kaasasutajatest, naasis ettevõttesse tegevjuhina 2015. aastal ja on mänginud selle suuna kujundamisel otsustavat rolli. Alexis Ohanian, teine kaasasutaja, on samuti jätkuvalt seotud ja toetab Redditi kui tehnoloogiatööstuse silmapaistvat tegelast.

Redditi praegune omand

Praeguse seisuga kuulub Reddit meediaettevõttele Advance Publications, mis omab Conde Nasti ja paljusid teisi meediaväljaandeid. Advance Publications omandas Redditis enamusosaluse 2011. aastal ja on sellest ajast alates olnud peamine omanik. Siiski on oluline märkida, et Reddit tegutseb iseseisvalt ja tal on oma juhtimisstruktuur.

Redditi juhtimis- ja otsustusprotsess

Redditil on ainulaadne juhtimissüsteem, mis hõlmab kasutajate hääletamise ja vabatahtlike moderaatorite modereerimise kombinatsiooni. Platvorm tugineb sisu nähtavuse ja eeskirjade jõustamise kohta otsuste tegemisel oma kogukonnale. Kuigi omandiõigus on Advance Publicationsil, on igapäevased otsused ja platvormi haldamine suuresti Redditi kogukonna ja selle moderaatorite kätes.

Järeldus: kellele Reddit tegelikult kuulub?

Kokkuvõtteks võib öelda, et kuigi Advance Publications on Redditi praegune omanik, on platvormi tõeline omanik selle kasutajad ja kogukond, kes seda juhib. Redditi edu on kirglike kasutajate tulemus, kes panustavad sisu, osalevad aruteludes ja kujundavad platvormi kultuuri. Redditi omandiõigus on kollektiivne jõupingutus, mis muudab selle ainulaadseks ja võimsaks sotsiaalmeediaplatvormiks.

Reddit kuulub Ameerika Ühendriikides asuvale meediaettevõttele Advance Publications. Advance Publications omandas Redditis enamusosaluse 2011. aastal.

Redditi omandiõiguse muutmise üle pole olulisi arutelusid peetud. Advance Publications on olnud enamusomanik üle kümne aasta ning peatsete muutuste kohta pole viiteid olnud.

Hoidke end Redditi omandiõigusega kursis, jälgides äri- ja tehnoloogiauudiste allikaid, jälgides Advance Publicationsi või Redditi enda ametlikke teadaandeid ja pöörates tähelepanu mis tahes suurematele ettevõttega seotud omandamistele või investeeringutele.